KRAAMBED

De baby is er!!  In dit hoofdstuk staat hoe het daarna verder gaat en op welke hulp je in de eerste periode kunt rekenen.

Wie begeleidt je tijdens het kraambed?

Onder het kraambed wordt verstaan de eerste 8-10 (soms 12) dagen na de bevalling maar kan gaan tot 12 weken na de bevalling. De zorg thuis begint de dag na de thuiskomst van het ziekenhuis.  Indien je ervoor kiest zal ook de kraamhulp jullie deze periode na de bevalling bijstaan thuis (zie zwangerschap/kraamzorg).

Wanneer de gynaecoloog kenbaar maakt wanneer je naar huis mag laat je ons dat even weten. Wij komen dan naar jullie toe. De eerste 4 dagen dagelijks en dan om de andere dag tot maximaal 12 keer.  Dit is afhankelijk van de nood aan zorg en kan dus individueel aangepast worden.  Tijdens dit bezoek wordt de stand van de baarmoeder, het bloedverlies, de eventuele hechtingen en dergelijke gecontroleerd.  Bij de baby wordt de kleur, het gewicht, de temperatuur, het voedingspatroon en het algemeen welzijn gecontroleerd en eventuele ondersteuning bij het badje.  De 4de dag doen ze ook de hielprik of guthrietest.  Dit is een test waabij een prikje in het voetje gedaan wordt en enkele druppeltjes bloed opgevangen worden op een kaartje.  Hiermee zal men de baby testen op de aanwezigheid van een aangeboren stofwisselingsziekte. 
Zie ook: http://www.provant.be/ -welzijn-gezondheid-aangeboren afwijkingen- metabole aandoeningen- hielprik.

Borstvoeding is voor iedereen anders en zal daarom ook altijd maatwerk zijn. Alle drie hebben we als vroedvrouw veel ervaring met borstvoeding. Zowel professioneel als privé. Dus ook daar kunnen wij je altijd bijstaan met raad en daad om deze periode zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Tijdens deze bezoeken wordt er veel informatie gegeven en is er ruimte voor vragen.

Belangrijk

Is er een probleem of verloopt er iets niet zoals gehoopt dan mag je ons altijd contacteren en zoeken we een oplossing!

De nacontrole

Ongeveer 4-6 weken na de bevalling kom je nog eens op nacontrole bij mij.  Hier bespreken we de voeding nog eens en de anticonceptie. Omwille van mijn specialisatie farmacologie voor de vroedvrouw mag ik AC voorschrijven tot 3 maanden na de bevalling.

Webdesign & Hosting by Data-Art