PRAKTIJK

De praktijk van Uw vroedvrouw aan huis bevindt zich in de Sportlaan 16 te Eksel. Hier volgen wij zwangere vrouwen op tussen de controles van de gynaecoloog door.  We controleren de bloeddruk en urine, geven een antwoord op je vragen en lesjes over de zwangerschap, je bekken, de borst- of flesvoeding, de bevalling, het kraambed en draagdoeken. Ook volgen we de groei op van de baby en luisteren we naar de harttonen. Wanneer de controle doorgaat bij Rosalinde zal dit gebeuren ahv een echo waarbij ook de groei nagekeken zal worden. Let wel op, de medische echo's gebeuren officieel in België door de gynaecoloog. Bieke en Ruth controleren de harttonen ahv een doptone, de groei door het opmeten van de buik en bepalen de ligging met de handgrepen van Leopold.

Wanneer je weeën krijgt mag je altijd bellen. Degene die van dienst is zal dan proberen te komen, ook 's nachts en in het weekend. We luisteren dan naar de baby en bepalen of de bevalling effectief begonnen en wanneer je best naar het ziekenhuis vertrekt. Wanneer het niet mogelijk is voor ons om te komen zullen we je doorverwijzen naar de verloskamers.

Liefst zien we jullie al tijdens de zwangerschap zodat we elkaar leren kennen en de zorg die jullie nodig hebben goed op elkaar kunnen afstemmen. Maar je mag ook altijd bellen als je bevallen bent. Wij komen dan na je ziekenhuisverblijf bij jullie aan huis voor de verdere begeleiding en medische opvolging van moeder en kind.

Wil je graag beroep doen op onze zorgen of heb je nog vragen, aarzel dan niet en neem contact op.

Veel plezier op de website van 'uw vroedvrouw aan huis'.

 

Copyright Rosalinde Bernaerts. Copiëren van de inhoud mag enkel met toestemming van Rosalinde Bernaerts.

Webdesign & Hosting by Data-Art